Premiär på Dansens Hus lilla scen 22 oktober
Spelas 22, 23, 24 och 25 oktober kl 19

En intimt dansad kvartett med specialskriven musik av Jukka Rintamäki. Titeln syftar på ett vacklande tillstånd; på det ögonblicket när vi kan välja många vägar, precis innan vi måste ta det slutgiltiga beslutet:- Jag gör det, innan jag ändrar mig.

Dansarnas ständiga närvaro på scenen skapar struktur och form åt rummet i ett verk där tematiken är kroppens andning och en fascination över vad kroppen kan skapa genom den egna andningen. Genom att bemästra den egna andningen kan du nå maximal styrka. Med din utandning kan du upprätthålla liv.

Även musiken baseras på andning då ljudbilden består av olika blåsinstrument. Tillsammans med Jukka Rintamäkis säregna syntvärld skapar dessa komponenter ett eget sound. Jukka Rintamäki är också aktuell med sin nya skiva The Lost Fast One (Kning Disk )som släpps samma dag som premiären den 22 oktober. Läs mer

Helena inleder med denna föreställning ett nytt samarbete med ljusdesignern Carina Gedeon och kostymören Minna Palmqvist.

-Med Before I Change My Mind vill jag väcka frågor kring människans inneboende krafter som ofta är osynliga. I en kaotisk tid och i riktigt trängda situationer har den lilla människan ett inre mod och en oanad kraft som hon kan använda. Verket är en hyllning till den lilla människan och hennes oanade krafter att ge av sig själv. En utandning kan skapa liv!

Medverkande
koreografi: Helena Franzén
musik: Jukka Rintamäki
dans: Katarina Eriksson (Stockholm), Daniela Bendini (Helsingfors), Annika Hyvärinen (Sverige/Helsingfors), Åsa Lundvik Gustafsson (Stockholm).
ljus: Carina Gedeon
scenografi: Helena Franzén
kostym: Minna Palmqvist
foto och projektioner: Håkan Jelk
producent: Lena Uhlander

Go top