Om du råkade missa filmen In Between om Helena Franzén och hennes verksamhet på STV härförleden så har du chansen att se den nu, då den visas på Dansmuseet, onsdag 20 maj kl 18.30. I samband med visningen berättar Helena och regissören Petra Markgren Wangler om arbetet med filmen. Fri entré!

 IN BETWEEN – en film om koreografen Helena Franzén av Petra Markgren Wangler
Under sju månader och i fyra länder följde journalisten Petra Markgren Wangler Helenas koreografiska arbete. De hann mötas i Stockholm, Reykjavik, New York, Köpenhamn och Gnesta där Helena repeterade, undervisade och hade föreställningar. IN BETWEEN syftar på de två världar Helena rör sig mellan: den konkreta vardagen med slitet på repetitioner och den abstrakta dansen. Det är också ett uttryck för glappet mellan den fysiska/ verbala verkligheten och vårt inre tillstånd, vad som pågår i våra huvuden när vi upplever konst, t.ex. dans. Filmen  visades på SVT K Special den 9 januari 2015.

Regi: Petra Markgren Wangler
Foto: Frida Wendel
Klippning: Pier Franceschi

Go top