OUT OF REACH Koreografi: Helena Franzén På bild: Katarina Eriksson, Åsa Lundvik Gustafson Foto: Håkan Jelk

Torsdag 17 september kl 19:30 är det dags för premiär för Helena Franzéns nya verk Out of Reach av på Kungsbacka Teater i Kungsbacka.  Med dansarna  Katarina Eriksson, Åsa Lundvik Gustafson, Annika Hyvärinen, Philip Berlin samt David Norsworthy och med musik av Jukka Rintamäki. Tillsammans gör de en föreställning i ett rum där publiken i det närmaste omfamnar scenen och kommer dansarna nära. Kvällen inleds med ett försnack i foajén kl 19 när teatern bjuder en kort introduktion till premiärföreställningen. På Bryggan i Kulturhuset Fyren visar fotografen Håkan Jelk sin utställning Gravity: Parts där han har arbetat med Helena Franzén och dansaren Katarina Eriksson.

Vad är det som definierar oss som människor? Existerar vi endast genom bekräftelse från andra? Vi vill känna oss sedda och behövda, samtidigt som vårt behov av självständighet är starkt. Vad betyder denna längtan att försvinna bort i ett okänt landskap där ingen kan nå oss? Det är frågor som har inspirerat Helena Franzén i arbetet med Out of Reach. Föreställningen är ett samarbete med Rum för Dans och kommer att visas på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm  15-25 oktober.

Foto Håkan Jelk

Läs mer

Go top