Out of Reach, David Norsworthy, foto Håkan Jelk1

15 oktober har Helena Franzéns senaste verk Out of Reach Stockholmspremiär på Kulturhuset Stadsteatern. Det blir hela nio föreställningar i Hörsalen t.o.m. 25 oktober.

I Out of Reach delar de fem dansarna  samma rum som publiken, placerad på scenen. Jukka Rintamäkis musik bär och accentuerar dansen och Markus Granqvist ljus skapar stämningar av det övernaturliga, det genomskinliga och sköra men kan också blixtrande snabbt kan förvandlas till ett dovt mörker. Helena fortsätter här att fördjupa sitt samarbete med dansarna Katarina Eriksson, Annika Hyvärinen och Åsa Lundvik Gustafson och inleder i samband med Out of Reach ett nytt samarbete med Philip Berlin och David Norsworthy. Titeln Out of Reach, utom räckhåll, syftar på människors djupa rädsla för att plötsligt lämnas ensamma och fråntas alla möjligheter att kommunicera med omvärlden. Samtidigt längtar vi ibland efter att fly undan allt för en stund.

Redan den 8 oktober kan du tjuvkika in på en repetition av Out of Reach på Kulturhuset Stadsteatern. Läs mer.
Publiksamtal med möjlighet att ställa frågor till Helena och ensemblen blir det efter föreställningarna den 16 och 23 oktober. Samtalen sker i Hörsalens foajé och ingår i biljettpriset. Missa inte heller chansen att se filmen In Between om Helena och hennes arbete på Klarabiografen 16 oktober kl 18. Under sju månader följde journalisten Petra Markgren Wangler Helena Franzéns koreografiska arbete i fyra länder. De hann mötas i Stockholm, Reykjavik, New York, Köpenhamn och Gnesta där Helena repeterade, undervisade och hade föreställningar. Läs mer

21 oktober är musikern och kompositören Jukka Rintamäki gäst i Kulturhuset Stadsteaterns samtalsserie Fråga mig om dans. Helena  och Jukka firar i år tio år som samarbetspartners. Samtalet leds av Johannes Mayer, musiker och bibliotekarie, och givetvis finns det tid för frågor från publiken efteråt. Evenemanget är gratis och det krävs ingen föranmälan. Läs mer

Läs mer och boka din biljett här

Foto Håkan Jelk

Go top