Meeting You

Meeting you

En duo av och med Helena Franzén och Ori Flomin

Helena och Ori träffades i New York redan på 90-talet och har sedan dess kontinuerligt möts i olika sammanhang i dansvärlden. 2010 var första gången de arbetade tillsammans, då medverkade Ori som dansare i Helenas verk Trigger Point. Våren 2012 påbörjade de sitt samarbete med projektet Meeting You.
 Det ursprungliga temat i arbetet rör sig kring vänskap och samhörighet. Hur uppstår och skapas vänskap?  Vad är det för slags dragningskraft hos människan som berör och påverkar oss och vad stannar kvar i vårt medvetande? Hur bygger vi upp vår förståelse för en annan människa?
 Sätts vänskapen på prov då vi fullt ut ska dela alla beslut i skapandeprocessen?
 Helena och Ori vill utmana sig själva och pröva nya rörelsepraktiker genom att blanda in improvisation och hålla vissa delar öppna i den synbara koreografiska strukturen. Just detta överraskningsmoment, att handla och reagera oförberedd, är ett sätt att skapa det oväntade både i processen och i den färdiga föreställningen.

I projektet ingår också musikern Jukka Rintamäki som har ett långt pågående samarbete med Helena Franzén med hela 10 verk tillsammans.

Se ett smakprov ur föreställningen

27 nov 2014. Urpremiär.  Scenkonst Sörmlands konsertsal, Eskilstuna
28 nov 2014 Elektron, Gnesta
28 jan 2015  Dansmuséet, Stockholm
29 jan 2015 Dansmuséet, Stockholm publiksamtal med Helena och Ori efter föreställning
30 jan 2015 Dansmuséet, Stockholm
31 jan 2015 Dansmuséet, Stockholm
1 feb 2015  Dansmuséet, Stockholm
Aug 2015 Tanzverkstadt Europa, München
28-29 maj 2016, La Mama, New York
21-22 juli 2017, Kalamata International Dance Festival
10-12 aug 2019, Tel Aviv Dance Festival, Suzanne Dellal Centre

Koreografi och dans: Helena Franzén, Ori Flomin
Musik: Jukka Rintamäki

Föreställningslängd: ca 50 min

Helena Franzén: Dansare och koreograf, utbildad vid Balettakademien i Stockholm och Danshögskolans koreografutbildning. Har varit verksam som koreograf och dansare i 20 år och koreograferat närmare 70 verk. Undervisar regelbundet i teknik och repertoar i Skandinavien och Europa. Har skapat verk för bl a GöteborgsOperans Balett, Skånes Dansteater, Regionteater Väst, Norrdans, Mobita Dansco i Tammerfors, DDT Company och Kungliga Operan i Köpenhamn. Mottog Svenska Teaterkritikers Förenings Danspris 2011.

Ori Flomin: Israelisk koreograf och dansare bosatt i New york. Hans verk har visats i NYC på DTW, Movement Research på Judson Church, PS 122, DNA och i Österrike, Japan och Israel. Ori undervisar både flera kompanier och i skolor som t.ex. P.A.R.T.S (Bryssel), Sasha Waltz Company (Berlin), ImPulsTanz (Wien), The Place (London), DanceCentrum (Stockholm), SUNY Purchase (NY).
Ori har b.la. dansat med Stephen Petronio company, Neil Greenberg, Molissa Fenley, Maria Hassabi, Helena Franzén och Michael Clark.
www.oriflomin.com

Foto Håkan Jelk
 

 

 

Go top