skip to Main Content

Meeting you

En duo av och med Helena Franzén och Ori Flomin

Helena och Ori träffades i New York redan på 90-talet och har sedan dess kontinuerligt möts i olika sammanhang i dansvärlden. 2010 var första gången de arbetade tillsammans, då medverkade Ori som dansare i Helenas verk Trigger Point. Våren 2012 påbörjade de sitt samarbete med projektet Meeting You. Det ursprungliga temat i arbetet rör sig kring vänskap och samhörighet. Hur uppstår och skapas vänskap?  Vad är det för slags dragningskraft hos människan som berör och påverkar oss och vad stannar kvar i vårt medvetande? Hur bygger vi upp vår förståelse för en annan människa? Sätts vänskapen på prov då vi fullt ut ska dela alla beslut i skapandeprocessen? Helena och Ori vill utmana sig själva och pröva nya rörelsepraktiker genom att blanda in improvisation och hålla vissa delar öppna i den synbara koreografiska strukturen. Just detta överraskningsmoment, att handla och reagera oförberedd, är ett sätt att skapa det oväntade både i processen och i den färdiga föreställningen.

I projektet ingår också musikern Jukka Rintamäki som har ett långt pågående samarbete med Helena Franzén med hela 10 verk tillsammans.

dangerously physical, ”Meeting You” would seem impossible without a rock- solid foundation of mutual trust and respect, the same qualities that keep a friendship intact. They hold nothing back.”
Siobhan Burke The New York Times

Helena Franzén och Ori Flomin skildrar ingen kärleksrelation utan en rad möten där vänskap och samhörighet utvecklas – konstnärlig såväl som privat. Duetten ”Meeting you” är en suveränt lyhörd studie i vad kroppar kan förmedla; en ordlös kommunikation mellan två erfarna konstnärer med stark integritet.
Anna Ångström, Svenska Dagbladet

Enkelt är det aldrig med relationer, och här är två dansare gamla nog att gestalta det rakt, fint, uppriktigt och vackert till Jukka Rintamäkis lätta musik.
Margareta Sörensson, Scenbloggen/Expressen

Urpremiär 27 nov 2014
Scenkonst Sörmlands konsertsal, Eskilstuna

28 nov 2014 Elektron, Gnesta
28 jan 2015  Dansmuséet, Stockholm
29 jan 2015 Dansmuséet, Stockholm publiksamtal med Helena och Ori efter föreställning
30 jan 2015 Dansmuséet, Stockholm
31 jan 2015 Dansmuséet, Stockholm
1 feb 2015  Dansmuséet, Stockholm
Aug 2015 Tanzverkstadt Europa, München
28-29 maj 2016, La Mama, New York
2016 Dansnätet – Skellefteå, Gävle, Linköping, Jönköping, Malmö och Borås
21-22 juli 2017, Kalamata International Dance Festival
10-12 aug 2019, Tel Aviv Dance Festival, Suzanne Dellal Centre

 

Föreställningslängd: ca 50 min

Koreografi och dans: Helena Franzén, Ori Flomin
Musik: Jukka Rintamäki
Projektioner: Håkan Jelk

Foto: Håkan Jelk

Meeting You

Back To Top