Dansmuseet 10 december 2019–2 februari 2020.

I år firar Helena Franzén 30 år som verksam koreograf! Helena delar med sig av sitt konstnärskap och firar detta jubileum med en utställning på Dansmuseet. Ta del av Helena Franzéns arbete och möt henne och hennes dansare på nära håll.

Mitt dansande liv omfattar utdrag ur Helenas repertoar, som består av inte mindre än 80 sceniska verk, sceniska objekt, fotografier, nyskrivna texter av Cecilia Malmström Olsson och Sinikka Neuhaus, musik från föreställningar och kostymer. Dessutom samtal och intervjuer med experter från dansfältet. I utställningen visas utdrag ur tidigare verk som även dansas live på fredagar och lördagar klockan 13 under hela utställningsperioden. Detta är en unik möjlighet att få ta del av Helena Franzéns arbete.

Hela utställningen utformas av fotografen och filmaren Håkan Jelk som har samarbetat med Helena Franzén sedan 2011. Foto och video från alla Helenas föreställningar får en framträdande roll. Besökare får också en möjlighet att se alla deras kortfilmer som flera har visats på erkända dansfilmfestivaler runtom i världen.

Den 6–9 februari kulmineras utställningen med verket Here-Us-Now som består av längre delar ur Helenas gedigna repertoar. Dansen tar då hela Dansmuseets bankhall i besittning!

Dansmuseet
Facebook

Go top