Helena Franzén – Mitt dansande liv
30 år med dansen

Koreografen och dansaren Helena Franzén delar med sig av sitt 30-åriga konstnärskap i denna unika utställning. Utställningen omfattar utdrag ur hennes repertoar av sceniska verk med över 80 produktioner, sceniska objekt, foton, nyskrivna texter, böcker, musik från föreställningar, kostymer, samtal och intervjuer med experter från dansfältet samt dansfilmer.

Utställningen skapades i samband med det 30-åriga jubileet för Dansmuseet i Stockholm 2019. Under utställningen finns möjlighet att arrangera visningar och samtal med Helena Franzén. En unik möjlighet att möta dans på nära håll.

Delar av texterna i utställningen är skrivna av Cecilia Malmström Olsson, fil. dr. i litteratur/dansvetenskap som sätter Helenas arbete i en svensk och internationell danskontext. Sinikka Neuhaus, utbildningschef för utbildnings vetenskap vid Lunds universitet har också bidragit med texter till Helenas arbete, utifrån ett filosofiskt och konstnärligt perspektiv.

Hela utställningen har utformats av fotografen och filmaren Håkan Jelk som har ett pågående samarbete med Helena Franzén.

Utställningen har visats på:
Dansmuseet Stockholm 10 dec 2019 – 2 feb 2020
Bollnäs bibliotek 10 oktober – 14 nov 2020

Vill du att utställningen presenteras hos er? Läs mer på Forum för utställare.

 

Dansmuseets nya utställning Mitt dansande liv ger en fin inblick i dansaren och koreografen Helena Franzéns arbete. Att text eller rättare sagt samtal kring dansen, men även kulturen i stort, är viktiga för Helena Franzén framgår tydligt i Mitt dansande liv, där intervjuer, kommentarer och utdrag ur texter tar plats mellan fotografierna.
Tomas Olsson, SvD

 

För mer information om utställningen kontakta:

Håkan Jelk
hakan.jelk@helenafranzen.se
Tel +46 (0)70-796 66 95

Go top