Skip to content

Trigger Point

Med sin personliga rörelseskärpa och känslighet för detaljer fortsätter Helena Franzén sina koreografiska djupdykningar. Här inleder Franzén ett sedan länge planerat och efterlängtat samarbete med Ori Flomin, dansare och koreograf verksam i New York. Medverkar gör också Katarina Eriksson och Dan Johansson, två suveräna dansare som hon arbetat med flera gånger tidigare. Tillsammans skapar de fyra ett tätt och klingande samspel, där solostyckena står i fokus.

Det var på Moderna Dansteatern jag började dansa. Först med Margaretha Åsberg och sedan i mitt första solo, Immuk, 1991.Sedan dess har jag återkommit med flera verk både som dansare och koreograf.

I Trigger Point är tanken på orsak och verkan bärande. Upprepade försök att ompröva ingången till rörelsen. It’s a mistake to assure that the problem is at the point where it hurts…

Arbetet med Trigger Point har haft många startpunkter och vuxit fram i Bryssel, New York och Stockholm. Nu har verket hittat fram och landat i Moderna Dansteaterns scenrum, det vita och öppna. Det är för mig en stor ära att öppna den nyrenoverade teatern. Här vill jag dansa!

Foto: Carl Thorborg

Premiär 24 mars 2010, Moderna Dansteatern

Koreografi Helena Franzén
Musik Jukka Rintamäki
Dansare Katarina Eriksson, Ori Flomin, Helena Franzén, Dan Johansson
Ljus Markus Granqvist
Kostym Astrid Olsson, Fifth Avenue Shoe Repair
Mask Susanne Persson
Foto Carl Thorborg
Producent Birgit Lindholm

Företällningslängd: ca 60 min

Premiär 24 mars 2010

Med stöd av KUR och Konstnärsnämnden

Back To Top