skip to Main Content
Out Of Reach, David Norsworthy, Foto Håkan Jelk1

Out of reach

Vad är det som definierar oss som människor? Existerar du endast genom bekräftelse från andra? Dansföreställningen Out of reach berör dilemmat om att vilja vara behövd, samtidigt som behovet av självständighet är starkt.

Titeln Out of Reach, utom räckhåll, syftar på människors djupa rädsla för att plötsligt lämnas ensamma och fråntas alla möjligheter att kommunicera med omvärlden. Samtidigt längtar vi ibland efter att fly undan allt för en stund.

De fem dansarna delar samma rum som publiken som är placerad på scenen. Dansen accentueras och bärs av Jukka Rintamäkis musik och Markus Granqvist ljus, som skapar stämningar av det övernaturliga, det genomskinliga och sköra men som också blixtrande snabbt kan förvandlas till ett dovt mörker.

Helena fortsätter att fördjupa sitt täta samarbete med dansarna Katarina Eriksson, Annika Hyvärinen och Åsa Lundvik Gustafson och inleder i samband med Out of Reach ett nytt samarbete med Philip Berlin och David Norsworthy.

”Helena Franzén är en rörelsepoet som går sin egen väg, möjligen kan man i vissa avseenden se henne som en samtida Merce Cunningham.
Tillsammans med dansarna borrar hon konsekvent i existentiella frågor med rörelser som fortplantas till själen. Det är stundtals andlöst vackert.”
Anna Ångström SVD

Premiär 17 september på Kungsbacka Teater, Kungsbacka
Falkhallen, Falkenberg, 19 september 2015
Kulturhuset Stockholm, Hörsalen, 15-18, 20-21 samt 23-25 oktober 2015

Dansare: Philip Berlin, Katarina Eriksson, Åsa Lundvik Gustafson, Annika Hyvärinen, David Norsworthy
Musik: Jukka Rintamäki
Scenografi: Karin Lind
Kostym: Tove Berglund
Ljus: Markus Granqvist
Projektioner: Markus Granqvist
Foto: Håkan Jelk

Produktionen har genomförts med stöd av:
Musikverket, Kulturrådet, Stockholms stads kulturförvaltning

Back To Top