Urpremiär 5 sept 2018
Spelperiod: hösten 2018
Uppdrag för Regionteater Väst

Hösten startar med premiär den 5 september för föreställningen Med andra ord, ett beställningsverk av Helena Franzén för Regionteater Västs danskompani.

Med andra ord vänder sig till barn från förskoleklass till åk 3 och ställer frågor kring sökandet efter vår ”rätta” identitet och fenomenet att vi alla är under förändring. Vi skriver hela tiden om vår egen historia och som individer verkar vi ständigt vara ”under arbete” och uppfinner oss själva på nytt.

Vi identifierar oss med den visuella bilden av oss själva. Bilden av mig, det en ser, är det jag? Med andra ord associerar till att vi alltid kan säga saker på ett annat sätt, att vi kan stöpa om, fritt översätta, omskriva, parafrasera. Under föreställningen kommenteras och belyses hur vi uppfattar varandra och hyllar det som vi alla bär på – vår förmåga att förändras, utanpå och inuti.

”Helena Franzéns koreografi och Håkan Jelks projektioner slår en bro genom hundra år av danshistoria. 
Med andra ord för de yngsta skolåldrarna, skulle enklast kunnas beskrivas som en tillblivelsehistoria där rörelsen talar. Allra först med en hand.
En särskild kvalitet finns i dansarnas blickar, i den tysta kontakten. Kropparna talar om alla och envar. Med respekt.”
GP, Lis Hellström Sveningson
.

Koreografi, scenografi och kostym: Helena Franzén,
Dansare: Jessica Andrenacci, Jimmie Larsson, Rasmus Skaremark-Solberg, Moa Sobelius, Michael Tang Markusson, Maria Ulriksson
Musik: Stefan Johansson
Ljus: Ida Gustafsson
Projektioner & scenobjekt: Håkan Jelk

Trailer: Håkan Jelk

www.regionteatervast.se

Foto: Håkan Larsson

Go top